På kryss og tvers

I 2012 har MediaLT jobbet med flere spennende prosjekter som alle hver for seg har potensiale til å forbedre synshemmedes mobilitet. På seminaret På kryss og tvers den 21. november har du muligheten til å lære mer om disse nye teknologiske mulighetene.

Skrevet av: Magne Lunde – 07.09.2012

MediaLT inviterer til seminaret På kryss og tvers den 21. november kl. 16.30 – 19.30 i møterom Husveg i Sporveisgata 10 (Norges blindeforbund). Seminaret er gratis og gjennomføres i samarbeid med Norges Blindeforbund, som er en viktig samarbeidspartner i alle de tre prosjektene som vil bli presentert på seminaret.

Kombinere teknologier

Mobilitet er en av synshemmedes største utfordringer. Med dette seminaret ønsker vi å sette fokus på nye muligheter for å kompensere for denne utfordringen, og ikke minst på hvordan nye teknologier kan kombineres for å forbedre mobiliteten. Noe tittelen på dette seminaret også forsøker å si noe om: Ved å se litt på kryss og tvers av teknologiene kan det gi økte muligheter for å bevege seg på kryss og tvers i nærmiljøet og i resten av Norge og i verden forøvrig.

Første gang presentert

På seminaret vil resultatene fra tre spennende prosjekter for første gang bli presentert og løsningene demonstrert:

  • Prosjektet: Nærområdene under fingrene
  • SE-prosjektet
  • Prosjektet: Forbedret GPS for synshemmede

Ønsker du å delta, kan du melde deg på på adressen https://response.questback.com/medialundetollefsenas/cyk3rbvycp/her. Hvis du har problemer med å bruke påmeldinsskjemaet, kan du i stedet enten ringe 21 53 80 10 eller sende en e-post til info@medialt.no. Vi tror mange vil ha utbytte av å få med seg seminaret: Synshemmede selv, ulike fagmiljøer og alle som på en eller annen måte er involvert eller interessert i dette fagområdet.

Program

Tid Tema Foredragsholder
16.30 Velkommen og kort om MediaLT Magne Lunde
16.40 Nærmiljøet under fingrene: Om talende, taktile kart Trond Ausland
17.30 Pause
17.45 Se ved hjelp av andres øyne: Om bruk av videotelefoni for synshemmede Roar Nordby og Cathy Kalvenes
18.20 GPS i dag, i morgen og hva som må gjøres spesielt for synshemmede Morten Tollefsen
18.50 Pause
19.00 Spørsmål og innspill
19.20 Oppsummering Magne Lunde
19.30 Slutt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *