Tillitsvalgte

Oversikt over foreningens tillitsvalgte
Retinitis Pigmentosa Foreningen i Norge

Styret

Atle Lunde, leder

Atle Lunde

Født 13.03.61. Gift med Grethe Lunde. Vi bor i Stavanger. Utdannet typograf og sosionom. Har vært forbundsleder i Norges Blindeforbund i 8 år.

Martin Smedstad, nestleder

Martin Smedstad

Født på Fjellhamar i 1978, bosatt i Oslo. Har tidligere arbeidet innen varehandel, salg og service, blant annet som ass. daglig leder og daglig leder i Telebutikken/NetCom. Er nå ansatt i fulltidsstilling på medlemssenteret i Norges Blindeforbund. Har hatt flere ulike verv i RP-foreningen siden jeg kom inn i styret som varamedlem i 2011 og er i dag nestleder, redaktør i medlemsbladet RP-nytt, styrets representant i fagrådet og medlem av informasjonsutvalget.

Andrea Isaachsen Olvin, styremedlem og sekretær

Mitt navn er Andrea Isaachsen Olvin, jeg er født i 1996 og er fra Oslo der jeg også er bosatt. Jeg studerer Samfunnsfag på Menighets fakultet i Oslo. Jeg fikk diagnosen Stargardt i 2008 da jeg var 12 år gammel. Jeg var så heldig at jeg fikk førerhund i 2017, noe som har vært til stor hjelp og glede. Hunden gjør at jeg har mye større frihet enn før. Fritiden går for det meste med til venner, trening, hundetrening og frivillig arbeid.

Monica Johansen, styremedlem

Monica Johansen

Jeg er 57 år og bor i Asker. Jobber som miljøterapaut hos Omsorgspartner AS. Er gift med Petter og har 2 barn, Stine på 31 år og Martin på 26 år. I tillegg er vi besteforeldre til Mille på 4år. Jeg er også så heldig og har fått verdens fineste førerhund som heter Malo, han gir oss masse glede og gir meg mye god hjelp. Jeg har tidligere jobbet med foreningsarbeid i NFA (nors forening for analatresi). Her hadde jeg i noen år ansvar for å arrangere familiesamlinger, med aktiviteter ol. Ellers har jeg selv spilt håndball og vært trener for yngre lag, er glad i skiaktiviteter, turer i skog og mark og generelt sports glad.

Fredrik Haugseth, styremedlem

Fredrik Haugseth

Hei! Jeg heter Fredrik Haugseth, er 24 år, og holder for tiden på med å fullføre en mastergrad i informatikk ved Universitetet i Oslo. Utenom studiene er jeg glad i friluftsliv, musikk, teknologi og trening.

Joachim Larsen, 1. vara

Joachim LarsenJeg er født i 1982, kommer fra Porsgrunn og har bodd i Oslo siden 2009. Jeg har samboer og 2 barn. Jeg jobber heltid med datakvalitet og innholds- og annonseproduksjon. På fritiden liker jeg blant annet å holde på med webteknologi, musikk og prøver også få trent litt i blant. Jeg har vel sett dårlig hele livet, spesielt i mørket, og fikk RP-diagnosen da jeg var 14 år gammel.

Tore Berthelsen, 2. vara

Tore Berthelsen

Jeg er født 08.07 1948, så jeg er en godt voksen mann. Har vært med i RP-foreningen siden starten i 1993. I foreningens startfase var jeg styremedlem i noen år. Bodde den gangen i Bergen, og hadde god kontakt med øyeavdelingen ved Haukeland sykehus. Jobbet i Vesta forsikring og arrangerte diverse medlems- / fagmøter i lokalene til Vesta i Bergen. Nå er jeg bosatt på Nesodden, studerer på Blindern og driver mitt eget konsulentfirma. Jeg har ikke RP-selv, men som far til Marianne B. har jeg i alle år fulgt med i utviklingen av foreningen. Mitt engasjement har stort sett vært å heie på Marianne og gå RP-mila Sognsvann-Ullevålseter. Nå er det kjekt å være tilbake i styret.

Andre tillitsvalgte og oppnevnte utvalg

Valgkomitè

 • Rainer Henriksen, leder
 • Tone Gravvold
 • Håkon Gisholt
 • Åse-Line Leer, varamedlem

Informasjonsutvalg

 • Atle Lunde, leder
 • Martin Smedstad
 • Elisabeth S. Jensen

Team RP- utvalget

 • Håkon Gisholt, leder
 • Marianne Bertelsen Sæther
 • Andrea Isaachsen Olvin
 • Thor Dagfinn Bjelland

Redaktør RP-nytt

 • Martin Smedstad

Webmaster

 • Joachim Larsen