Kulturminister startet sin ministeroppgave som ledsager for Team RP i Oslo Maraton

Helgen 21. – 23. september var 24 utøvere fra Team RP klare for høstens store løpsfest – Oslo maraton. For tredje året på rad var konseptet det samme. På henholdsvis 10 km og halvmaraton løp våre utøvere sammen med en lang rekke kjendisledsagere, og samtlige tospann løp for å profilere Aktiv mot kreft.

Siden fjorårets Oslo maraton hadde Team RP sammen med arrangøren jobbet for å få et til et eget Norgesmesterskap for funksjonshemmede inkludert i arrangementet. Dette fikk vi tilslutt aksept for av Friidretsforbundet, slik at halvmaraton ble NM-distanse for våre deltagere.

Hensikten med å benytte kjendisledsagere var tredelt. For det første løp vi for en veldedig sak som synliggjøres ekstra godt når kjente mennesker er med oss for å profilere saken. Dette bidrar da også til økt fokus på Team RP og RP som øyesykdom ettersom flere av ledsagerne våre er som fluepapir på mediene. Videre var det også til stor inspirasjon for våre deltagere med celeber ledsagerbistand. Kjendisenes ledsagerrolle er igjen med på å ufarliggjøre og synliggjøre behovet for hverdagsledsagere. Erfaring viser at etter hvert slikt «kjendisstunt» som Team RP har gjort er det flere hverdagsledsagere som har meldt seg.

I år hadde vi maksimal flaks med tanke på synliggjøring. Dagen før selve løpet kom beskjeden om at kulturminister Anniken Huitfeldt måtte vike plass grunnet omrokkeringer i regjeringen. Inn som ny kulturminister kom Hadia Tajik, som i tillegg til å overta som kulturminister også overtok ledsagervervet. En mediemessig innertier for begge parter. Det faktum at det første den nye ministeren gjorde var å løpe som ledsager for en blind utøver der de begge profilerte Aktiv mot kreft førte til massivt presseoppbud.

Hva gjelder NM-medaljene så gjorde Team RP rent bord. Hyggelig, men samtidig litt trist også. Det er et lite tankekors at Idrettsforbundet, kretser, lag og andre organisasjoner ikke griper sjansen når forholdene legges så godt tilrette slik som det var gjort i Oslo maraton. Ikke en eneste deltager utenom Team RP stilte til start på NM-distansen.

All heder og ære til dem som løp fort og fikk sine velfortjente medaljer, men enda hyggeligere var det at så mange førstegangsdeltagere fra Team RP hadde funnet veien til Oslos gater. Her ble det både løpt, jogget og gått, men felles var at alle strålte av glede og egen prestasjon etter løpet. Dette ble en ny flott dag for Team RP!

Sammen med arrangøren er vi allerede i ferd med å lage et enda bedre tilbud for vår gruppe til neste år. Derfor krysser vi fingrene og håper at flest mulig noterer seg 21. september 2013 og blir med på neste års løpsfest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *