Medaljedryss over Team RP i NM Halvmaraton

Lørdag 21. september gikk Oslo maraton av stabelen, og det ble en gedigen suksess for Team RP.

Maraton høres sikkert drøyt ut for mange, men Oslo maraton er likevel et av de årlige lavterskeltilbudene som Team RP legger opp til. Det finnes flere ulike distanser i arrangementet, og i år deltok Team RP med alt fra raske halvmaratonløpere til gående på 10 km. Felles var at alle ut fra eget nivå og ambisjon opplevde mestringsfølelse og glede.

Et nydelig høstvær med sol var en utmerket ramme på arrangementet som totalt samlet 23.000 deltager, derav 28 Team RP utøvere. Tradisjonen tro hadde vi invitert en lang rekke kjendiser til å stille som ledsagere, der vi i fellesskap også i år profilerte Aktiv mot kreft. Dette samarbeidskonseptet har fått solid oppmerksomhet. Blant annet ønsket Danske bank som hovedsponsor for arrangementet i den anledning å stille med to ledsagere fra sin lederstab. I tillegg støttet også Danske bank Team RP økonomisk ettersom de finner konseptet vårt meningsfylt og med en samfunnsnyttig appell.

Størst oppmerksomhet rundt løypen fikk nok utvilsomt Stina Bakek Trodahl som hadde følge på 10 km av Oslos ordfører Fabian Stang. Fra idrettens toppledelse deltok også Inge Andersen og Cato Zahl Pedersen som ledsagere. Ellers stilte en rekke kjente personer i ledsagerteamet, blant annet Jon Almaas, Frode Andresen, Christina Vukicevic, Stig Inge Bjørnebye, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Yngvar Andersen, Abid Raja, Jens Arne Svartedal, Kay Stenshjemmet, Ole Edvard Antonsen, Siren Sundby, Lars Bjønnes, Tommy Steine, Christian Skolmen, Stine Lise Hattestad, Tande P, Truls Svendsen m. fl.

For uten at dette var en dag der alle var sine egne vinnere bør det nevnes at det også resultatmessig ble en stor Team RP suksess. Det første offisielle NM halvmaraton for funksjonshemmede var lagt inn som en del av arrangementet, og medaljene drysset nærmest over Team RP.  På damesiden tok Eline Øidvin gull og Tone Gravvold bronse, mens på herresiden gjorde Håkon Gisholt, Kai Glenn Borgersen og Rainer Henriksen rent bord. Team RP har også jobbet hardt sammen med arrangøren for å få til et arrangement som inkluderer alle, og det var derfor gledelig at dette arbeidet har ført til egne klasser for rullestolbrukere der også de fikk sitt eget NM.

Team RP rammen rundt Oslo maraton er en helgesamling på hotell i Oslo der det sosiale fellesskapet er minst like viktig som selve løpet. Her kan man høste råd og erfaringer både av idrettslig, synsrelatert og medmenneskelig art. Helgeoppholdet ble avsluttet søndag formiddag med et inspirerende og lærerikt foredrag av tidligere skidronning Bente Skari som kom med råd og tips om både løps- og skitrening.

Neste års målsetting for Team RP i Oslo maraton er allerede lagt. Målet er enda flere deltagere slik at vi fortsatt skal være toneangivende – ikke minst med tanke på det sosiale og positive fellesskapet. Så til alle tvilere – bli med lørdag 20. september neste år, dette er bare gøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *