Med Team RP til Jotunheimen

Årets fjellturhelg var lagt til Leivasssbu i Jotunheimen, og var kommet i stand som følge av økonomisk støtte fra Extrastiftelsen. Elever fra Tyrilistiftelsen var invitert til å være våre turledsagere på henholdsvis grottetur, isbretur og ordinær fjelltur.

Skal vi starte med konklusjonen så må dette fjelltursamarbeidet betegnes som en suksess langt utover det vi kunne forvente. Våre deltagere var mektig imponert over den viljen, iveren og dyktigheten som Tyrilielevene viste. Motsatt vei uttrykte Tyrilielevene en glede og stolthet over både egen og vår innsats og mestring.

Totalt deltok i overkant av 100 på fjellturene, som grunnet det store antallet måtte deles i to turpuljer. Mens den ene gruppen første dagen gikk med stegjern i taulag på Bøverbreen, utforsket den andre gruppen to underjordiske grotter i Dummdalen. For de fleste var både isbretur og grottetur ukjente elementer å bevege seg i. Isbreturen var spektakulær i form av at vi fikk prøve å gå både langs og over dype bresprekker, høre knatringen i stegjern mot den harde ismassen og kjenne med hendene på isformasjonene som var dannet.

Grotteturen bestod i å utforske to underjordiske grotter der de opprinnelige kalkmassene i fjellet var skyllet ut. Der kalket en gang hadde vært var det nå grotter som snodde seg rundt i ujevne formasjoner. Noen steder store rom, andre steder trange passasjer med delvis skarpe kanter.

Selv om turene inneholdt spennende og ukjente elementer var det som utvilsomt satte tydeligst spor de personlige relasjonene og møtet mellom mennesker med ulike utfordringer. Aldri før har vi vel vært vitne til så mange tårer og snufs på en evaluering. Her var det utvilsomt noe som traff alle deltagerne på det dypere planet.

En stor takk til alle som deltok fra begge leire og gjorde dette til en uforglemmelig helg. Og nå som helgen er over er det bare å krysse av helgen i midten av august neste år og begynne å glede seg til ny fjelltur.

Se eller NRKs lenke om fjellturprosjektet:  http://www.nrk.no/ho/med-blinde-pa-isbre–og-grottetur-1.11885162

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *