Mange smil på RP-foreningens fjelltur i sommer

Toppbilde øye

Helgen 17. – 19. august arrangerte Team RP fjelltur på Venabygdsfjellet for RP foreningens medlemmer. Totalt 70 stykker deltok på denne helgesamlingen som hadde base på idylliske Venabu fjellhotel.

Etter en deilig middag fredag kveld kunne vi høre et lærerikt og engasjerende foredrag fra tre av våre mest erfarne fjellvandrere. Siri og Bård Bjerkestrand delte sammen med Morten Tollefsen erfaringer og gode råd om hvordan ledsage og la seg ledsage i fjellet. Vi har jo tidligere kunnet registrere at de tre beveger seg lett i terrenget, og takket være deres innspill ble nok flere av oss andre bedre forberedt på hvordanm vi også kunne få en smidigere fjellturopplevelse dagen etter.

Tidligere år har turene til Besseggen og Galdhøpiggen vært prefet av flere steinete partier. For variasjonens skyld var derfor årets tur lagt i et lettere fremkommelig turterreng. En annen, men ikke så tilsiktet forskjell fra tidligere år var at det strålende solskinnet vi har vært bortskjemt med nå var byttet ut med tåke og enkelte regnbyger på starten av turen. Det la imidlertid ingen demper på turhumøret. Det var en sann fornøyelse å oppleve så mange positive, glade og optimistiske RP-ere i fjellheimen.

Det var lagt opp til to turalternativer, der man uavhengig av løypelengde hadde Jønnholtsæter som lunchsted. Som en hyggelig overraskelse ventet vertskapet fra Venabu der med nystekte vafler, kaffe og saft.

Litt avhengig av løype som ble valgt fikk turdeltagerne prøve ulike elementer i terrenget. Både vading, gode og dårlige stier i åpent fjellandskap og lauskog, samt flotte partier med mykt moseteppe og lyng.

Søndagen ble brukt til ulike aktiviteter. Noen valgte hesteriding, andre kanopadling eller nye fjellturer, mens atter andre fant godstolen ved hytteveggen og lot solen varme opp støle kropper etter gårsdagen.

Det er ingen tvil om at fjellturkonseptet er kommet for å bli i RP foreningen. Her veksles både synsrelaterte og andre erfaringer. I tillegg gir slike fysiske aktiviteter i fjellet en god fellesskapsfølelse, noe som igjen fører til en fantastisk god og positiv stemning. Med andre ord – det bare å krysse av helgen midt i august neste år og begynne å glede seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *