Store prestasjoner av Team RP i Oslo Maraton

Lørdag 20. september stilte hele 30 Team RP-ere på startstreken i Oslo maraton – og hvilken fest det ble!

For 5. året på rad hadde Team RP invitert ulike kultur- og idrettspersonligheter til å delta som ledsagere for oss, der alle i fellesskap løp for å profilere Aktiv mot kreft. På Oslo maratons pressekonferanse to dager før selve løpet ble det gjort kjent at en levende løpslegende – amerikanske Joan Benoit Samuelson – hadde reist til Norge og skulle være ledsager for en av våre utøvere. På samme pressekonferansen ble også Martin Smedstads dramatiske historie fortalt, så medieomtalen før startskuddet gikk var absolutt hyggelig. Se lenke om Martin: http://www.side2.no/helse/–jeg-skal-ha-oslo-maratons-darligste-tid/8488326.html

I år som i fjor ble det avholdt Norgesmesterskap på halvmaratondistansen, og som i fjor dominerte Team RP fullstendig. På kvinnesiden ble det gull til Eline Øidvin og bronse til Tone Gravvold, mens på herresiden tapetserte Team RP pallen med Håkon Gisholt, Arild Hellebø og Knut Brumoen.

Medaljer til tross – de kanskje største prestasjonene stod flere av 10 km deltagerne våre for. Her hadde målet på forhånd vært å gå 3 km løypen, men etter å ha blitt utfordret til å sette seg et litt ”hårete” mål, så fullførte alle disse hele 10 km løpet – en fantastisk bragd! Her må vi rette en stor takk til studentene ved Norges Idrettshøyskole som fra mai måned og frem til nå har motivert og kommet med verdifulle treningstips slik at resultatet ble så vellykket som det ble.

Med andre ord – det var mange brede smil og fornøyde Team RP-ere etter målgang. Og smilene varte til langt utpå kvelden. Da var det invitert til bankettmiddag for både løpere, ledsagere og NIH studentene. Ekstra hyggelig var det at ledelsen fra både Aktiv mot kreft og Oslo maraton også var tilstede, og at de i sine taler roste den betydningen våre deltagelse hadde for både Aktiv mot kreft og for Oslo maratons satsing på inkludering av funksjonshemmede i arrangementet.

Team RPs helgesamling ble avsluttet søndag formiddag med et morsomt og engasjerende foredrag av en av våre faste kjendisledsagere – motorcrosskjører Pål Anders Ullevålseter. Han fortalte på en underholdende måte om sin oppvekst, karriere, suksesser, samt om hvilke omfattende forberedelser han og hans team gikk gjennom før hvert race.

For alle dere som kan tenke dere å sette dere en utfordring til neste år, noter gjerne like godt først som sist datoen lørdag 19. september. Da braker det løs igjen med en ny flott Oslo maraton.

På bildet omkranses Anita Haugen av kjendisledsagerne Trond Fausa Aurvåg og Truls Nilsen. For uten dem bestod ledsagerteamet av blant annet Joan Benoit Samuelson, Jens Arne Svartedal, Jonna Støme, Pål Anders Ullevålseter, Christopher Dons, Anne Jahren, Hanne Haugland, Vendela Kirsebom, Tiril Heide-Steen, Eirik Kvalfoss, Cathrine Knudsen, Shabana Rehman, Erlend Mamelund, Kash King og Tore Sagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *