RP-mila – En braksuksess for RP-foreningen

En arbeidsgruppe bestående av både foreningens medlemmer og frivillige Team RP ledsagere hadde forut for arrangementet jobbet i flere måneder med å forberede RP foreningens største markering noensinne. Konseptet med RP-mila var en søndagstur der alle kunne delta, kombinert med at vi skulle samle inn penger til RP foreningens forskningsfond samtidig som det skulle drives aktivt informasjonsarbeid om RP og RP foreningen.

RP-mila var lagt til en av Oslobefolkningens mest benyttede turtrasseer, der ferden gikk tur/retur Sognsvann til Ullevålseter. Hver deltager betalte 100 kroner i startkontingent, og hele beløpet skulle gå til forskningsfondet.

Det ble laget en egen nettside, www.rpmila.no, samt en egen Facebookgruppe med samme navn, der informasjon om arrangementet ble delt flittig. Blant annet laget en av våre støttespillere – Oslo maraton – en flott informasjonsfilm som nådde mer enn 20.000 personer via vår Facebookside, og hadde mer enn 6.600 visninger.

Tilfeldighetene ville det slik at Friluftslivets dag også var lagt til Sognsvann akkurat denne søndagen. Dette er et gedigent arrangement der en lang rekke organisasjoner og forbund markerer sine friluftsaktiviteter. Da vi kontaktet arrangøren og de fikk høre om RP-mila trykket de arrangementet vårt til sitt bryst og ville inkludere RP-mila i tilbudet som Friluftslivets dag tilbød denne søndagen. Et vinn-vinn samarbeid så dermed dagens lys.

Dagn før RP mila brukte deler av arrangementskomiteen til å rigge i stand sekretariatsområdet, og siden ventet en frisk overnatting i sekretariatsteltet. Da selve dagen opprant var vår teig ved Sognsvann stapp fullt med ivrige deltagere. Abid Raja holdt en fengende og personlig åpningstale der han berømmet det arbeidet han gjennom flere år hadde vært vitne til i RP foreningen – da som ledsager under ulike Team RP aktiviteter.

Etter talen startet nesten 400 deltagere turen mot Ullevålseter. Drøyt halvveis opp mot Ullevålseter var det laget en egen RP informasjonsstand der deltagerne i tillegg til informasjon om RP fikk utdelt RP simuleringsbriller og kunne fortsette turen videre som «midlertidig synshemmet».

Vel fremme på Ullevålseter hadde vi nok en stand, og nå var det tid til de store overraskelsene. Alle deltagerne fikk ved påmelding utdelt et startnummer som fungerte som lodd i trekning av flotte gevinster. Høydepunktet var for mange utvilsomt den eksklusive Martin Ødegård signerte Real Madrid fotballtrøyen, men også ukesopphold på Beitostølen, andre hotelopphold, solbriller, massasjetime, morgenkåpe, sportsutstyr og bøker stod på premielisten. Alt gitt av velvillig samarbeidspartnere. Og de som ikke vant hadde i stedet anledning til å sette seg i solen og nyte de deilige bollene og drikke som Ullevålseter serveringssted kunne by på.

Alle virket med ord godt fornøyde da de kunne starte turen nedover mot Sognsvann igjen. Nye fantastiske 5 km av turen med solen stekende i ansiktet kombinert med deilig høstluft.

RP-mila ble en gedigen suksess. Både fikk vi engasjert flere hundrede mennesker til å gå en deilig søndagstur sammen, og samtidig donere penger til øyeforskning. I tillegg fikk vi gjort et solid stykke informasjonsarbeid overfor alle deltagere, herunder øyehelsepersonell, personer med RP og deres familier, samt andre turgåere. Videre ble det etablert en fin kontakt med Friluftslivets dag med tanke på fremtidig samarbeid.

Det er allerede nå besluttet at RP mila i fremtiden skal arrangeres hver første søndag i september, noe som innebærer at vi oppfordrer alle til å holde av søndag 4. september neste år.

RP foreningen retter en stor takk til alle sponsorer og frivillige som bidro med å gjøre dette arrangementet mulig. Uten deres hjelp og støtte ville arrangementet blitt vanskelig å gjennomføre. Hjertelig takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *