Nytt fra Team RP

Vinterens storsatsing for Team RP var Birkebeinerrennet som gikk av stabelen 21. mars. I den anledning ble Team RP sponset med flott skiantrekk fra Sport 1-kjeden, og våre respektive rennledsagere fikk utdelt flotte ledsagervester fra Adaptor (tidligere Blindes produkter). Dagen før selve rennet var vi heldige å få samlet Teaminnkvartering i eget bygg på Rena, noe som gjorde sitt til et styrket samhold og en hyggelig sosial oppladning.

Da startskuddet gikk i et nydelig vintervær lørdag morgen klokken 07 utgjorde Team RP hele 2/3 av klassen for blinde og svaksynte. Denne klassen starter en time før eliten og den påfølgende horden, så da gjaldt det å ha kommet så langt som mulig før Aukland med følge tok oss igjen. Selv om Aukland og co kom fort, gikk det også fort unna med Team RPs deltagere. Alle har god grunn til å være stolte av sine prestasjoner, og den som kanskje overrasket mest var yngstemann i Team RP, Arne Olav Dæhlin, som med ukjent ledsager tilbakela sitt første Birkebeinerrenn drøye timen fortere enn forventet – imponerende!

Forut for Birkebeinerrennet var de samme tre Team RP delegatene som i fjor i Sverige og gikk Vasaloppet. Forbedringen fra fjorårets renn var merkbar tross dårligere forhold, for samlet sett ble det perset med over tre timer. Det må sies at også her i Sverige fikk vi starte først, noe som er en klar fordel med tanke på de flotte sporene vi da fikk.

Årets vintersportslige avslutning fant sted på Beitostølen, der Team RP hadde en rekke deltagere under Ridderuken. Det ble rapportert om gode resultater både i kvinne- og herreklassene, i tillegg til en hyggelig sosial ramme i regi av Ridderrennets venner. Merk deg i den anledning allerede nå at neste års målsetting er at vi skal klare å stille 20 stk fra RP foreningen på Ridderuken. Så går du med en snikende lyst til å være med, men har vegret deg tidligere fordi du kanskje ikke kjenner noen der, er altså 2010 året å debutere på Ridderrennet.

Flere har stilt spørsmålet om Team RP bare er for de aller mest utholdende. Svaret er nei. Etterspørselen og lysten til å slutte seg til et sosialt fysisk miljø har vært stort, og her er det åpent for alle som ønsker fysiske utfordringer uansett nivå. Ridderuken er som nevnt et tilbud som passer de aller fleste. I tillegg har Team RP som mål å være første lag gjennom tidene som i 2010 stiller lag i Holmenkollstafetten med utelukkende blinde og svaksynte på laget. Der er det distanser fra 390 meter og oppover, så herved er oppfordringen kanalisert til alle – legg deg i trening og bli med på ”Vårens vakreste eventyr” den andre helgen i mai neste år.

Noen gjør seg mer bemerket i Team RP enn andre, og hedres skal dem som hedres bør. I vinter mottok Bedir Yiyit Moss kommunes Idrettspris for 2008 for sine flotte prestasjoner. Ved tildelingen ble hans ekte idrettsglede trukket frem, og ikke minst det at hans ukuelige pågangsmot var til inspirasjon for mange andre. Team RP gratulerer Bedir, en verdig vinner og en flott representant for Team RP!

Avslutningsvis må nevnes at Team RP har mottatt støtte fra RP foreningen i Norge, et av Norges Blindeforbunds legater, samt Blindemissionen IL. Dette gjør at Team RP nå kan dekke store deler av ledsagerutgifter og startkontingenter, og vi har derfor rettet en stor takk til bidragsyterne. I tillegg har også enkelte bedrifter valgt å støtte Team RP, noe vi setter stor pris på.

Team RP ønsker alle en riktig god vår. Kunne du tenke deg å få mer informasjon om Team RP, ta da kontakt med Håkon Gisholt på telefon 957 56 587.

Vi støtter Team RP: Sport 1, Adaptor AS, Trento, Interoptikk Jessheim, Norges Blindeforbund, RP-foreningen i Norge, Blindemission IL.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *