Les pressemelding fra Team RP!

Kjendiser og blinde hånd i hånd for kreftsaken i holmenkollstafetten

I forbindelse med Holmenkollstafetten, lørdag 8. mai løper Team RP som første lag gjennom tidene Holmenkollstafetten med bare blinde og sterkt svaksynte løpere på alle de 15 etappene. Felles for løperne på Team RP er at alle har den arvelige øyelidelsen Retinitis Pigmentosa (RP).

Laget ønsker å markere denne historiske begivenheten på en positiv måte, og har tatt initiativet til en storstilt innsamlingsaksjon til inntekt for Stiftelsen Aktiv mot kreft. Gjennom et samarbeid med Aktiv mot kreft og arrangøren IL Tjalve er alle andre lag og bedrifter som deltar i Holmenkollstafetten oppfordret til å støtte Aktiv mot kreft i deres arbeid.

Kjente idrettsutøvere stiller som ledsagere
Alle de 15 blinde og svaksynte vil i stafetten ledsages av hver sin profilerte idrettsutøver som også stiller opp for Aktiv mot kreft. Lagleder for Team RP blir en av grunnleggerne av Aktiv mot kreft – den tidligere løpsdronningen Grete Waitz. På det profilerte ledsagerteamet med tilsammen over 80 OL/VM medaljer stiller:

Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Dag Otto Lauritsen (Alle 3 løper også for Norvitals «Naturlig Krill-lag»), Anette Bøe, Fred Børre Lundberg, Odd Bjørn Hjelmeset, Erik Mykland, Vidar Bøe, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Lars Bohinen, Eirik Kvalfoss, Cecilie Brinck Rygel, Yngvar Andersen, Trine Hattestad, samt en «gjesteløper».

Sammen mot flere mål
Samarbeidet mellom de blinde i Team RP og Aktiv mot kreft har flere gode intensjoner:

  • Samle inn penger til Aktiv mot kreft som går til PET/CT-skanner til Ullevål sykehus, samt til etablering av «pusterom» (treningssentre med veiledning for kreftpasienter) på landets sykehus.
  • Inkludering av funksjonshemmede i Holmenkollstafetten. Etter initiativ fra Team RP opprettet Tjalve en egen klasse for funksjonshemmede fra 2010. Dette bidrar til økt fokus på og økt status til idrett for funksjonshemmede.
  • Få flest mulig mennesker, både funksjonsfriske og funksjonshemmede, i bedre fysisk form.
  • Økt selvfølelse for de blinde deltagerne. Dette er en gruppe mennesker som er vant til å motta hjelp fra andre og som nå har en positiv anledning til å yte noe tilbake i en sak som rammer oss alle – direkte eller indirekte.

Vi håper dere vil være med på å formidle dette flotte tiltaket i «vårens vakreste eventyr».

Kontakt oss for mer informasjon:
Aktiv mot kreft: Helle Aanesen, Tlf. 932 70707, e-post:helle@aktivmotkreft.no
Team RP: Håkon Gisholt, Tlf. 95 75 65 87, e-post: hakongis@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *