Full uttelling for RP-foreningen ved Extra-tildelingen

Tirsdag 25. november offentliggjorde ExtraStiftelsen tildelingene for 2015, og RP foreningen hadde to søknader inne til behandling.

Den ene søknaden er kurs i skiteknikk og skismøring, som har oppstart i januar, og som toppes ved at RP foreningen stiller hele 5 lag til start i Birkebeinerstafetten. Denne stafetten er den tradisjonsrike Birkebeinerløypen der løypen deles i fire etapper på hver i underkant av 15 km. Stafetten går dagen før selve Birkebeinerrennet, og er et populært tiltak for bedrifter og lag. RP foreningen vil med sin deltagelse være første organisasjon som stiller i stafetten, og er dermed med på å bane vei for andre funksjonshemmedes organisasjoner senere. Prosjektet drives frem av Team RP, og medlemmer med minimalt med skiferdigheter vil bli prioritert å få delta. Her tenker vi læring og sosialt fellesskap fremfor tid og resultat.

Dette prosjektet støtter ExtraStiftelsen fullt ut med 154.000 kroner, som skal dekke opphold og reise for deltagere både på treningssamling og skikurs i Oslo, samt opphold på Lillehammer i forbindelse med selve stafetten fredag 20. mars.

Det andre prosjektet RP foreningen søkte støtte til var til å utvikle velfungerende og varig ledsagerutstyr for synshemmede. Dette er et samarbeidsprosjekt med Ridderrennet, og dreier seg om både å utvikle gode varslingsvester og sekkovertrekk, samt velfungerende kommunikasjonsutstyr som kan nyttes ved både skigåing, alpint, tandemsykling og andre aktiviteter der slikt kommunikasjonsutstyr kan være relevant. Dette prosjektet ble innvilget med 337.000 kroner.

Er det medlemmer som har gode ideer om potensielle søknader så send gjerne et tips til post@rpfn.no.

Styret i RP-foreningen sender en takk til ExtraStiftelsen og gleder oss til å ta fatt på prosjektene som venter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *