Team RP – hva er det?

Team RP er et sporty team opprettet av blinde og sterkt svaksynte som alle har øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP).

Foranledningen til Team RP startet da en vennegjeng på tre blinde/sterkt svaksynte – og uten skitrening på mange år – bestemte seg for å gå Vasaloppet I 2008. Manglende syn og skiferdigheter ble kompensert med mye pågangsmot og godt humør, og de tre gjennomførte det 9 mils lange rennet med stil.

Fra ide til noe mer

En tanke ble lansert, målet var å engasjere enda flere blinde og svaksynte til å – i stedet for å bli passivisert, noe som blinde lett kan bli – gripe tak i sosiale og fysiske utfordringer sammen. Denne tanken som siden ble omformet til et konkret initiativ har slått positivt ut hos flere andre blinde/svaksynte med samme øyesykdom, og Team RP vokser stadig i omfang.

Team RP har både toppidrettsutøvere som eksempelvis har medaljer fra Paraolympic, men også ferskere idrettsutøvere. Felles er at alle ser det verdifulle av å ikke forbli passiv grunnet sitt synstap, men i stedet stadig jobbe for å mestre krevende fysiske utfordringer.

Vår visjon er todelt; vi ønsker både å utvikle Team RP til et spennende team som kan hjelpe frem andre med RP som ønsker å sette seg noen nye mål i livet, samtidig som vi ønsker å profilere blinde og svaksynte, samt RP foreningen på en positiv måte. Forhåpentligvis vil dette også ha en smitteeffekt for andre med ulike handikap.

Team RP legger forholdene til rette

Team RP ønsker så langt det lar seg gjøre å legge forholdene til rette for at din deltagelse i ulike arrangement skal bli så enkel og problemfri som mulig. Vi prøver å bygge opp et ledsagernettverk og bistår i tillegg med samlet påmelding og reiseopplegg ved arrangement. I tillegg jobber Team RP med å søke økonomisk støtte både fra legater og næringsliv slik at den enkelte utøvers deltagerutgifter reduseres.

Det er lagt opp til et variert aktivitetsprogram for Team RP, og vi deltar innen ski, sykkel og løping.

Oversikt over arrangement som Team RP blir å finne på i inneværende år, samt referater og oppdateringer finner du på Team RP’s lenke.

Er du nysgjerrig på om Team RP kan være noe for deg, ta da kontakt med Håkon Gisholt på tlf 957 56 587 eller e-post: hakongis@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *