Stina Bakke Trodahl imponerte i New York Maraton

Søndag 3. november ble på mange måter en historisk dag for Team RP i New York maraton. Aldri tidligere har Team RP stilt med så mange deltagere og så mange debutanter. I tillegg jubilerte Team RPs maratonkonge, døvblinde Harald Vik med sitt 20. New York maraton, se lenke http://dt.no/nyheter/harald-vik-70-loper-new-york-marathon-for-20-gang-1.8140562

Selv om alle de syv Team RP deltagerne gjorde en formidabel innsats, kommer vi ikke utenom at det var Stina Bakke Trodahl som stod for den mest historiske bragden. Som Norges første – og etter det vi kjenner til – også verdens første med LMBB fullførte Stina de 42 km fra Staten Island, gjennom bydelene Brooklyn, Queens, Bronx og Manhatten før hun krysset mållinjen i Central Park som en historisk utøver. Enda mer imponerende er Stinas innsatsen når man vet at hun deltok i sin første idrettsaktivitet for 2 år siden i form av en 390 meters etappe på Team RPs jentelag i Holmenkollstafetten. En bratt læringskurve som viser at det man skulle tro var umulig er mulig. Av den grunn ble Stina også velfortjent kåret til årets Team RP utøver 2013 – gratulerer!

Stinas innsats viser også at det er mulig for alle å sette seg et ”hårete” mål – og mestre det. Så drømmer du også om å oppleve et yrende og stemningsfullt folkeliv med mer enn 2 millioner tilskuere som heier på akkurat deg, ja da har du muligheten søndag 2. november 2014.

New York byr selvsagt også på mye mer enn 42 km km langs byens gatenett. For uten shopping og restaurantbesøk opplevde Team RP deltagerne Frihetsgudinnen, Ground Zero, Empire State Building, ishockeykamp i Madisson Square Garden og privat omvisning av Vebjørn Sand og Marianne Aulie i Galleri Sand.

Mye av årsaken til at New York maraton er en ekstra flott opplevelse for funksjonshemmede skyldes organisasjonen Achilles som tar ekstremt godt vare på alle funksjonshemmede deltagere. Blant annet med et eget ledsagerteam som følger deg helt fra du transporteres til start til du er i mål. I tillegg samler Achilles de ca 300 funksjonshemmede deltagere fra hele verden til felles kontaktskapende gratis lunch og middag i forkant av maratonløpet.

Er du ute etter en annerledes opplevelse og et minne for livet, ta gjerne kontakt for mer informasjon om arrangementet, enten til Team RP eller Achilles ved Bedir Yiyit på tlf. 99 87 34 34.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *