Nytt fra Team RP april 2010

I løpet av vinteren har Team RP markert seg en rekke forskjellige steder – da med ski på beina. Først reiste en delegasjon til Italia og gikk det 70 km lange Marcialongarennet. En fantastisk begivenhet for personer med godt syn, men en krevende mental påkjenning for oss «trangsynte». Rennet gikk gjennom hele 13 idylliske landsbyer – en stemningsfull opplevelse. Grunnet trange landsbygater, forseringer av broer og underganger, samt utforkjøringer med krappe svinger var Marcialongarennet vinterens klart mest krevende renn, ikke minst for våre ledsagere. Tross utfordringene underveis – en fantastisk tur som vi har mange flotte minner fra. Det mest spesielle ved Marvialongarennet er kanskje at den som hylles som rennets store vinner er sistemann i mål. Da startet et vanvittig fyrverkeri som lyste opp hele landsbyen Cavalese, dette som tegn på at nå kunne festen starte.

Öppet spor i Vasauken var neste post på programmet, og her fikk virkelig Team RP vist seg – teammessig – fra sin aller beste side. Fire av våre utøvere deltok, men da to av ledsagerne ble syke og ikke kunne gå, ble det besluttet at det 90 km lange rennet skulle Team RP gjøre i samlet tropp. Det vakte i så måte stor oppmerksomhet når fire svaksynte med gule refleksvester stormet frem gjennom de svenske skoger, og ikke minst da vi passerte mållinjen i bred vifteformasjon på sekundet nøyaktig samme sluttid. En flott lagånd!

Birkebeinerrennet fulgte bare få uker etter, og alle våre deltagere leverte flotte resultater i dette tradisjonsrike rennet fra Rena til Lillehammer. Det som nesten gledet like mye som de flotte resultatene var at også andre synshemmede utenfor RP foreningen i forkant av arrangementet hadde lest om Team RP, og som førstegangsdeltagere i Birken ønsket de å slutte seg til det sosiale reiseopplegget som vi hadde lagt opp til – positivt, og veldig hyggelige bekjentskaper.

Dersom du lurer på om noen av disse rennene kan være aktuelle for deg kommende år, så er Öppet spor i Vasa-uken – rent synsmessig – det greiest overkommelige. Føler du imidlertid at 90 km blir i lengste laget finnes det flere kortere varianter i Vasa-uken, så som eksempelvis halv-Vasan og tjei-Vasan.

Det aller mest tilrettelagte og overkommelige rennet er dog utvilsomt Ridderrennet. Til årets Ridderrenn og Ridderuke er en stor delegasjon fra RP foreningen påmeldt. Vi ønsker lykke til, og håper det blir en fantastisk flott uke for dere alle på Beitostølen!

For vårens og høstens Team RP aktiviteter henvises det til aktivitetskalenderen som finnes på Team RP lenken til RP foreningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *