Ny fantastisk fjelltur med Tyrilistiftelsen

Etter sommerens fjelltursuksess sammen med elever fra Tyrilistiftelsen var ønsket fra begge leire at dette samarbeidskonseptet måtte gjentas. Derfor var det en forventningsfull gjeng som helgen 17. – 19. oktober la av gårde til Folldal for en ny felles fjellturhelg.

Med tanke på forrige turs braksuksess kunne dette lett blitt en ”hoppe etter Wirkola”-opplevelse, men det ble det på ingen måte.

Ved ankomst Tyrilistiftelsens hyttetun på Markbulia ble det et hjertelig gjensyn med sommerens bekjentskaper, og det lette og humørfylte tonen var på plass med en gang. Alle RP-ere fikk tildelt hver sin Tyrilielev, og parene samarbeidet ved utendørs aktiviteter og innendørs ved matlaging og andre gjøremål.

Mange hadde nok sett frem til hundespannkjøring på lørdagen, og ved ankomst Frankmotunet ble det et øredøvende leven da 90 ivrige trekkhunder i kennelen ga høylydt beskjed om at hundeførerne burde velge akkurat den som trekkhund. Og de hundene som ble plukket ut skuffet ikke, der var det full gass fra første steg. Hyggelig leirbål inne i skogen i pausen gjorde sitt til å skape en fin ramme rundt totalopplevelsen.

Det er ikke ofte et måltid på hyttetur vil bli husket i lang tid, men måltidet tidligere gourmetkokk Tommy disket opp med på lørdagen var en gourmetkokk verdig. Ekstra artig at han da involverte alle på gruppen til å delta med å klargjøre hver sine ingredienser slik at vi også kunne føle oss som en mini-Hellstrøm for en stakket stund.

Linedance, dikt, quiz og artige historier på kvelden gjorde dagen fullkommen.

På søndagen delte gruppen seg. De som ville opp i høyden fikk en vakker tur oppover fjellet på underlag av tykk hvit lav, mens den andre gruppen gikk langs gruslagte veier innover langs idylliske Enundalen.

Hele helgen ble avsluttet med en felles 3-retters lunch på sjarmerende Kvebergsøya gård.

Helgen sett under et – mange fine opplevelser, men som sist tur med Tyrilielevene – det er utvilsomt menneskene som har gjort det største inntrykket og de vi vil huske best. Dette samarbeidskonseptet har vist seg å fungere, et konsept der begge grupper gjør hverandre gode og trekker det beste ut av hverandre.

En stor takk til våre nye venner fra Tyrili, jeg håper at det ikke blir lenge til vi sees igjen til nye felles aktiviteter og gleder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *