Nok en stor Team RP bragd

Lørdag 22. juni syklet tidenes første tandemtog i Styrkeprøven Trondheim – Oslo, og nok en gang var det Team RP som var først ute med å bryte barrierer.

Totalt 540 km skulle tilbakelegges i dette sykkelrittet, og det altoverskyggende målet var å sykle samlet som et lag fra start til mål. En topp motivert gjeng på 8 syklister rullet ut fra området ved Nidarosdomen klokken 0730 med kurs sørover mot hovedstaden.

Det er mye som kan gå galt når flere tandemsykler skal ut på en så lang felles tur, så samarbeid og ansvarsfordeling er viktig å ha klarlagt på forhånd. Dette fikk vi til fulle merke tidlig i rittet da et sykkelkjede røyk tvers av i stigningene opp mot Dovrefjell. Det tok bare et minutt før følgebilmannskapet var på plass og sammen med vår syklende mekaniker var i gang med å bytte til nytt sykkelkjede.

For dem som er stor fan av å sykle i øsende regnvær, lyn og torden så var dette absolutt dagen. Rett nok var det opphold innimellom, men det tok ikke lange tiden før alle var våte og kalde, og måtte skifte til nytt tørt sykkeltøy. I så måte var følgebilen også her til uvurderlig nytte. I det hele tatt fortjener Iren og Guttorm Hoff en ekstra honnør for en helt unik jobb. Ved hver avtalt stopp hadde de rigget opp sitt lille partytelt der vi kunne stå tørt, samtidig som de overrasket oss med både skolebrød og hamburgere. Små ting som betydde enormt mye for humøret til hele Team RP laget.

540 km er fryktelig langt, og uansett hvor godt forberedt man er før en slik kraftanstrengelse så møter man utfordringer underveis. Både fysiske men ikke minst mentale. Når man føler seg sliten og trøtt etter å ha syklet i 18 mil til toppen av Dovrefjell så er det en mental utfordring å vite at man har mer enn 16 timer igjen på sykkelsetet den dagen. Derfor var godt humør og samarbeid det viktigste vi fokuserte på før start, og den resepten viste seg å fungere. I tillegg måtte vi vise stor lagmessig fleksibilitet i form at å rullere på sammensetningen av tandemekvipasjer underveis da noen fikk det litt tungt eller fikk smerter som følge av ensformig og vond sittestilling.

Et godt uttrykk heter: ”Smerte er midlertidig – stolthet varer evig,” For dem som var med på dette tandemtoget er nå fokuset på stive nakker, ømme muskler og såre rumper borte – nå er det bragden og de gode minnene over å sammen ha mestret denne kraftanstrengelsen som dominerer. Gratulerer til alle som var med på dette historiske tandemtoget. En stor takk også til vårt utmerkede følgebilmannskap, og til våre to draktsponsorer United Bakeri og G-Sport Storo, samt til Skedsmo bud og vare som sponset Team RP med følgebil.

Vi må heller ikke glemme de 6 tandemekvipasjene som fra Team RP som deltok i Styrkeprøven Lillehammer – Oslo. En stor bragd og kraftanstrengelse det også. Gratulerer til dere alle med et vått og flott gjennomført sykkelritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *