Høstkonferansen på Hurdal 18.-20. oktober

En nydelig høsthelg på Hurdal med hyggelige mennesker og spennende foredrag!

Vi var en stor gjeng som inntok Hurdal denne helgen vi var 76 deltakere, inkludert en stor gruppe med ivrige og glade barn. Vi var dessverre ikke så heldige med været da det regnet nesten kontinuerlig, men dette gjorde ikke noe med humøret og stemningen som var på topp hele helgen. 

Vi var så heldige å få øyelege dr. Cecilie Bredrup fra Haukeland sykehus som kom for å snakke om det flotte arbeidet som de holder på med på Haukeland. Hun delte sine erfaringer og snakket om det flotte prosjektet som nå blir startet opp takket være donasjonen RP-foreningen har gitt, som ble annonsert i RP nytt 2. Resten av kvelden var det sosialt samvær i Hammersborg.

Lørdagen var det kurs og kurstilbud på timeplanen. Blindeforbundet og Hurdal har utrolig mange kurs og tilbud som det kan være litt vansklig å få kontroll over, men de som var med på høstkonferansen denne helgen denne helgen har ikke lenger dette problemet. Vi startet med et foredrag som kartla alle kurs man kan få på Hurdal, både de som Hurdal arrangerer selv men også de som Blindeforbundet har. Dette ble etterfulgt av en flott omvisning med mer spesifikk informasjon på de forskjellige rommene som blir brukt til kursene. 

Etter mye informasjon er det viktig å la hjernen få slappet litt av med en god runde på sentret med et godt rebusløp. Stasjonene var variert sånn at de skulle kunne passe for alle, med alt fra å gjette hvor mye noe veier eller lage et ord basert på å arrangere bokstaver, til å kaste ertepose oppi en bøtte. På den sistnevnte stasjonen var det de som hadde minst syn som kastet best️. 

Vi har lenge hatt et godt samarbeid mellom RP-foreningen og Tyrili stiftelsen. 4 elever fra Tyrili kom derfor på besøk til oss på lørdag for å dele av sin historie og sine følelser som en bevisstgjøring for hva samarbeidet gjør med deres selvtillit og selvfølelse.

Etter aktivistene var det på tide med en tidlig Julemiddag med ribbe og julepølser.  Stemmingen var veldig god med røde duker og julepynt på bordene. Kvelden fikk en flott avslutning når quiz-sjefen Thor Dagfinn Bjelland hadde en musikk-quiz.

På søndagen startet vi med foredrag av Martin Smedstad. Han hadde som tradisjonen tro en gjennomgang av de siste innen forskningen som har kommet det siste året. Mye spennende og nytt hadde han å komme med denne gangen også. 

Det siste på planen var Håkon Gisholt som reflekterte over Team RP aktiviteter i året 2019. 

Årets Team RP for 2019 ble Marianne Berthelsen Sæther for hennes flotte innsats og støttespiller for andre i Team RP-gjengen.  Håkon presenterte året 2020, som har masse nye spennende tilbud som alle kan være med på! Det blir fottur i Stavern samt seiling og andre morsomme aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *